AMNYTT Nr. 6 – 2014 | Page 10

10 /125 AMNYTT #6 2014 på logging av aktuelle prosessdata og rapportering for kvalitetssikring. Bryggeren er svært godt fornøyd med brukergrensesnittet. Skjermbildene gir god oversikt over produksjonsprosessen og lett tilgang på aktuelle prosessdata. Brukervennlig Den viktigst parameteren å få målt i en bryggeprosess, er temperatur. Men flow, vekt, trykk, pH blir også overvåket. I vår rundgang i bryggeriet så vi mye Endress+Hauser instrumenter. Siden prosessleverandøren er tysk, faller valget lett på denne instrumenteringsleverandøren. Måleparameterne vises tydelig i skjermbilde. - Siden det er svært viktig å holde jevn temperatur i deler av bryggeprosessen, er både instrumentering og konstruksjon av prosessanlegget avgjørende, forteller Hilde. Ved online målinger får vi nå nøyaktige målinger i prosessen. Rolec har konstruert anlegget slik av vi raskt kan øke og senke temperaturen kontrollert i hvert enkelt prosessavsnitt. Det gir oss helt nye muligheter i å finjustere våre resepter. Gjør vi en liten endring i selve prosessen eller i bruk av råvarer, har vi kontroll på alle de andre parametrene og ser da lett hvilke utslag i produktet endringene medfører. Byggerne fortalte AMNYTT at de nå produserer klarere øl med mer aroma, og fortjenesten for det tilskriver de det nye anlegget. Hilde sier at det er en kombinasjon av dyktige fagfolk og et godt prosessanlegg og brukervennlig kontrollsystem som gir bedre øl. Pakkelinjen ble gjenbrukt, noen forbedringer er planlagt - Vi er svært fornøyd med det anlegget vi fått, sier Hilde. Han ser ingen hindringer for at de skal nå planlagt ukesproduksjon i løpet av kort tid. Tappelinjen, som er tatt med fra forrige produksjonslokale har kapasitet på 4 000 flasker i timen. Selv om linjen er forholdsvis ny, er det ønsker om å gjøre noen endringer for å få auto- g Rengjøringssystemet er viktig i all ­næringsmiddelindustri