10 /125
AMNYTT #6
2014
på logging av aktuelle prosessdata og rapportering for kvalitetssikring. Bryggeren er svært
godt fornøyd med brukergrensesnittet. Skjermbildene gir god oversikt over produksjonsprosessen og lett tilgang på aktuelle prosessdata.
Brukervennlig
Den viktigst parameteren å få målt i en bryggeprosess, er temperatur. Men flow, vekt, trykk, pH
blir også overvåket. I vår rundgang i bryggeriet
så vi mye Endress+Hauser instrumenter. Siden
prosessleverandøren er tysk, faller valget lett på
denne instrumenteringsleverandøren.
Måleparameterne vises tydelig i skjermbilde.
- Siden det er svært viktig å holde jevn temperatur
i deler av bryggeprosessen, er både instrumentering og konstruksjon av prosessanlegget avgjørende, forteller Hilde. Ved online målinger får vi
nå nøyaktige målinger i prosessen. Rolec har konstruert anlegget slik av vi raskt kan øke og senke
temperaturen kontrollert i hvert enkelt prosessavsnitt. Det gir oss helt nye muligheter i å finjustere våre resepter. Gjør vi en liten endring i selve
prosessen eller i bruk av råvarer, har vi kontroll
på alle de andre parametrene og ser da lett hvilke
utslag i produktet endringene medfører. Byggerne
fortalte AMNYTT at de nå produserer klarere øl
med mer aroma, og fortjenesten for det tilskriver
de det nye anlegget. Hilde sier at det er en kombinasjon av dyktige fagfolk og et godt prosessanlegg
og brukervennlig kontrollsystem som gir bedre øl.
Pakkelinjen ble gjenbrukt, noen
forbedringer er planlagt
- Vi er svært fornøyd med det anlegget vi fått, sier
Hilde. Han ser ingen hindringer for at de skal nå
planlagt ukesproduksjon i løpet av kort tid.
Tappelinjen, som er tatt med fra forrige produksjonslokale har kapasitet på 4 000 flasker i
timen. Selv om linjen er forholdsvis ny, er det
ønsker om å gjøre noen endringer for å få auto- g
Rengjøringssystemet er viktig i all
næringsmiddelindustri