AMNYTT amnytt.no 5/2022 | Page 37

37 / 82

AMNYTT NR . 5 2022

” Kombinasjonen erstatter flere ulike kontrollsystemer med et felles rammeverk for å maksimere effektivitet og produktivitet ”

En ledende billeverandør sto overfor en slik utfordring ved at en kunde ønsket å få tilrettelagt for hyppigere endring av produksjonsvolumet , men kravene for å redusere nedetid og økt produktivitet vanskeliggjorde dette . De henvendte seg til Rockwell Automation for gjøre dem i stand til å utnytte produksjonsdata for å kunne ta kunnskapsbaserte beslutninger . Selskapet utførte en vellykket integrering av AutoSuite™ MES for å samle produksjonsytelsesdata , forbedre prosesser og generere produksjonsrapporter . Vedlikeholdsaktiviteter ble administrert gjennom FactoryTalk ® AssetCentre , og sanntid datarapportering ble oppnådd med Allen-Bradley ® PanelView™ og FactoryTalk ® View programvare . Dette hjalp produksjonen med å utføre mer enn 11,5 millioner transaksjoner på datainnsamling hver dag . Resultatet var en 50 prosents forbedring i OEE og produktivitet , til tross for de økende kravene til fleksibilitet i anlegget . De reduserte også prosjektets utviklingstid fra 6 til 3 måneder , et stort konkurransefortrinn i et krevende marked .
Må bygges for å vare For å holde tritt med økende etterspørsel og teknologiutvikling må en elbilproduksjon være like kvikk som den er produktiv . Ved å skape smart , fleksibel og skalérbar produksjon , kan bedriften forbli konkurransedyktig over tid . De nyeste digitale teknologiene kan bidra til å holde fabrikken produktiv , selv om driften endres . Etter hvert som produksjonsprosessene utvikler seg , lar en digital tvilling deg , for eksempel , teste nye produkter og konfigurasjoner før du fysisk implementerer dem . Det vil redusere risiko for nedetid . Augmented reality ( AR ) -baserte verktøy for kunnskapsfangst gjør det mulig å fange opp og dele trinnvise instruksjoner for å redusere opplæringstiden , øke operatørens effektivitet og oppnå samsvar mellom planer og faktisk utførte operasjoner . Operasjoner designet for rask og smidig produksjon kan gi den fleksibiliteten du trenger i dag , samtidig som det forbereder fremtidig vekst . MES / MOM-applikasjoner kan løse spesifikke produksjonsutfordringer , og vokse med virksomheten etter hvert som behovene endres . En kvalitetsapplikasjon for eksempel , kan