76 / 81
AMNYTT NR . 4 2023
Norsk Kylling produksjon
Jeg må si at operatørene har tatt et ganske stort steg på kompetansestigen , fremhever han .
Produksjonen er i gang Kyllingene hentes på natten hos et utvalg av de 137 bøndene . Dagsrytmen starter med at 10 semitrailere kjører ut til bonden og henter i snitt 50.000 kyllinger hver natt . – Disse kommer inn til mottaket tidlig , tidlig på morgenen , hvor arbeidsdagen starter kl . 05:00 med slakting . Kapasiteten er på omlag 13.000 kyllinger i timen . Slaktingen er som oftest ferdig før lunsj , forklarer Aarvold . Kyllingene henger på en lang kjede og går inn i en kjøletunnel der det er 7000 meter med kjede som kyllingen bruker 3,5 timer på å forsere .
– Fabrikken er bygd for å prosessere disse 50.000 kyllingene hele veien igjennom produksjonen til de ligger i ferdig forbrukerpakning , for så å bli pakket i esker og videre ut på trailere . Det går i et imponerende tempo : Kyllingen de eksempelvis mottar fra bonden på en mandag , er i butikk allerede tirsdag . – Ultrafersk vare , altså , konstaterer Aarvold og fortsetter : – Det betyr at planlegging er viktig , vi får inn ordren hver dag på morgen innen kl 10 , og den første traileren med ferdig pakket vare går klokken 13:00 , siste traileren går klokken 16:00 . Rema 1000 har fem distribunaler i Norge , Narvik , Trondheim , Oslo , Stavanger og Bergen . Så de trailerne som kommer og henter hos oss , kjører til disse distribunalene .