39 / 78 AMNYTT NR . 2 2025
Robotgjengen tar i et tak i pakke / palleteringsavdelingen .
andre produsenter av mineralvann og brus , starter flaskene som en liten plastklump . Høy varme og vakuum sørger for at flaskene får formen vi kjenner i butikken . 80 prosent av plasten er resirkulert for bedre bærekraft . Med en rimelig omfattende maskinpark i fabrikken , undrer AMNYTT på hvor kontrollrommet er . Danielsen svarer kjapt : - Min bærbare PC fungerer som kontrollrom . Med den kan jeg logge meg på maskiner og utstyr overalt . Maskinleverandørene og vårt hovedkontor ( Ringnes , red . anm .) i Oslo har også sikker tilgang via nettet til styringen . Ellers styres maskinene fra lokale styrepaneler . Det funker utmerket .
Robotgjengen i sving Vi graver oss nærmere kilden til Farris , bokstavelig talt . Den er et naturlig oppkomme . Flere kubikkmeter flommer ut hver time . Døgnet
” Investeringen var på 60 millioner kroner ”
rundt . Ettersom Farris-fabrikken holder natte- og helgestengt , finnes buffertanker med kapasitet på 450 kubikkmeter . I takt med stadig vekst i volumet , jobber Farris kontinuerlig med kildeutvikling . Et nytt uttak kan komme . I år blir totalvolumet rundt 50 millioner liter Farris . Og det går unna i tappemaskinen . Når det kjøres 1 ½-litere , suser 26 000 flasker ut på samlebåndet i timen . Det er over syv per sekund . Ikke rart at robotene jobber i logistikken , med palletering . Og de ferdige pallene pakkes pent inn i en av verdens kjappeste wrap-around maskiner . Det er den reneste karusellopplevelsen på steroider . Uansett Farris-variant skal det kullsyre til . I riktig mengde , igjen og igjen .
Kong Coriolis - Nøyaktig mengdemåling står i førersetet for kontroll av kullsyrenivå . Repeterbarhet er alfa