Tom Danielsen( t. v.), elektriker hos Farris, sjekker ut en av mengdemålere i en blandemaskin sammen med Atle Johansen, salgsingeniør hos KROHNE.
KROHNE-teknologi bidrar til god og stabil kvalitet hos Farris
Mengdemålere fra KROHNE står for viktige oppgaver som korrekt mengde kullsyre og smakstilsetninger i produksjonen av Farris.
Larvik: Norges eldste kommersielle produsent av mineralvann er også markedsledende. Helt siden 1907 har det vært tappet mineralvann fra Farriskilden, og fra 1915 under merkenavnet Farris. I dag finnes mineralvannet i en rekke varianter, fra klassikeren blå Farris til flere typer Bris og Frus.
Men, felles for alle er at de er basert på vann fra Farriskilden. Regnvannet bruker rundt 15 år på å reise gjennom jorden 30 meter under bakken. Vannet renses og tar med seg mineraler underveis. Årlig produksjon er rundt 50 millioner liter. Avanserte maskiner sørger for å tilsette riktig mengde kullsyre og smakstilsetninger og byvann, sistnevnte for Bris og Frus.
Farris:
• Produserer og tapper ca. 50 millioner liter Farris, Bris og Frus årlig
• Produktene fås på boks, ½ og 1 ½ liter PET-flasker
• Tappemaskinen har kapasitet på 26 000 1 ½ liter PET-flasker / time
• Kilden er 30 meter under bakken
• Kildens vann bruker 15-20 år på « reisen »
• Pumper opp syv kubikkmeter i timen