AMNYTT amnytt.no 5/2022 | Page 45

45 / 82

kompakt størrelse gir det nye oscilloskopet stor fleksibilitet i testarbeidet . – Med lanseringen av 2 Series MSO kan vi tilby et oscilloskop som setter nye standarder for ytelse og portabilitet , mener Alan Wolke , Application Engineer i Tektronix . Et intuitivt berøringsgrensesnitt gjør det enkelt for en ny ingeniør å selv finne ut av og begynne å bruke instrumentet . Bryterne viser med lyssignal hvilke funksjoner som er aktive og hvilke som kan justeres . Innebygde funksjoner som AFG ( Arbitrary Function Generator ), mønstergenerator , voltmeter og frekvensteller øker anvendeligheten og utvider mulighetene for hva brukeren kan gjøre . Oscilloskopet kan opereres på batteri , en batteripakke med to batterier holder til åtte timers drift . Det er robust og fallsikkert på over én meter . – Du kan putte det i en liten ryggsekk og foreta testene hvor og når du vil . Du trenger ikke bringe problemet til testutstyret , du kan ta med testutstyret til problemet , sier Wolke .
Act on Event Masketesting er en god måte for å teste kvaliteten på et signal . En maske definerer en del av oscilloskopdisplayet som et signal ikke må komme inn på . – Det er lett å sette grenser for akseptansenivå under testing , du ser fort om test-objektet trenger justering i design . Den kapasitive skjermen med 10 TFT-farge og WXGA-oppløsning responderer veldig fort og presist , noe
AMNYTT NR . 5 2022
Tektronix Hermansen – Markedet har ventet på et instrument som både er avansert nok på benken og lite nok til å ta med deg ut i felt , sier Svein Hermansen , avdelingsleder test og måling i Apteptor .
som gjør det greit å plassere markøren helt nøyaktig , forteller Thota . 2 Series MSO gir et komplett sett med avanserte triggere som logikk , pulsbredde , time-out og stige- / fall-tid . – En integrert ” Act on event ” -funksjon gjør det mulig å konfigurere oscilloskopet til å reagere ved å utføre visse handlinger når det oppstår en spesifisert tilstand , som for eksempel målegrensefeil eller masketesthendelse .