19 /86
ger på ABBs teknologi, og er utviklet
spesielt for at operatøren skal
kunne ta informerte og gode valg
under styringen av produksjonen,
med sikte på lavest mulig forbruk
av energi, vann og vaskemidler, og
minst mulig produktsvinn.
I hvert prosessavsnitt er det leverandøren
av prosessanlegget som har
besluttet hvilken kontrolleverandør
– PLS - som benyttes. Som regel er
det kjente leverandører i næringsmiddelbransjen
som for eksempel
Siemens eller Allen-Bradley. For å
styre anlegget måles trykk, temperatur,
flow, nivå og konduktivitet. I
tillegg utføres et analyser av råvare
og ferdig produkt. Interntransport
av råvare og mellomprodukt er for
det meste i rørgater. Det er et ganske
komplekst anlegg, med omlag 3
700 automatventiler i en rekke ventilbatterier.
Optimalisering av energiforbruket
er sentralt. Det er installert
en rekke frekvensomformere,
AMNYTT NR. 5 2020
for å redusere energiforbruket og
optimalisere driften. De fleste omformerne
er levert av Danfoss.
Noen
måletekniske utfordringer
På Frya er det syv råmelkstanker,
som hver rommer 80 000 liter og
fem pasteurer, som foretar varmebehandlingenDe
fleste produkter,
unntatt skummet melk og kremfløte
, blir homogenisert slik at fettkulene
blir like store. Melken presses gjennom
en smal dyse under trykk.
- Vi har resepter for alle våre produkter,
sier Børde. Men råmelken er
et naturprodukt og kan ha forskjellig
kvalitet. Fettprosenten varier
over året og med kvaliteten på foret
kuene spiser. Dette må vi ta hensyn
til i trimmingen av produksjonsprosessen.
Råmelken analyseres inline
og prosessene usteres automatisk.
Det er likevel mange vurderinger
som må gjøres og det er avgjørende
Effektiviser din konstruksjonsprossess
Slik digitaliserer du som elektroingeniør hele arbeidet ditt.
Download guide �
www.rittal.no/guide_ax