19 / 68
AMNYTT NR . 1 2021
– Med full systemstøtte har vi langt bedre kontroll på alle aspekter ved produksjonen . Vi kan spore produktet fra bonden til forbrukerpakningen i butikkhyllen , sier it-sjef Torfinn Utne i Norsk Kylling .
– De har satt systemene i drift , og de har brukt en del tid på å lære seg funksjonaliteten . Det er en del å sette seg inn i , og de ønsker å være fullt operative når produksjonen settes i gang på det nye anlegget i løpet av våren , forteller Moland . Fra tradisjonell næringsmiddelproduksjon går Norsk Kylling nå over i en digital hverdag . Trønderbedriften hadde allerede brukt Infors ERP-løsning CloudSuite Food & Beverage som er tilpasset næringsmiddelproduksjon . Nå går alt av kontering og økonomistyring gjennom ERP . Det kan være innkjøp , ordre til rugeri og slakteriet samt reservedeler fra lageret . – Fullt integrert med eksisterende ERP og SCADA vil Infor EAM være en sentral del av Norsk Kylling sin infrastruktur for det nye anlegget , sier Moland . Det er mange systemer , og de skal fungere hver for seg – og sammen . – Integrasjonen av systemene har vært en stor jobb . Dette er helt avgjørende for en effektiv og stabil drift av fabrikken , sier Utne .
Avdelingene må samhandle Tidligere var det hos Norsk Kylling som hos mage andre industribedrifter mer ” silo-tenking ”. De ulike avdelingene gjorde sine egne endringer og forbedringer , uten skule noe særlig til hva de andre drev med . – Når vi har en heldigitalisert fabrikk må alle avdelingene samhandle , det blir veldig synlig at man er avhengig av hverandre , sier Utne . Systemene fungerer sammen i et sømløst brukergrensesnitt . Med disse løsningene på plass kan de hente opp data fra maskiner og instrumenter rundt om på anlegget . Medius flow , en del av ERP , brukes for elektronisk håndtering av