10
Endress+Hauser Nytt
iTHERM TrustSens - vår nye og
revolusjonerende temperaturføler
Endress+Hauser presenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler
Ved måling av temperaturen i næringsmiddelindustrien eller bioteknologi kan
konsekvensene bli fatale dersom målingen er ukorrekt. Med den nye
temperaturføleren iTHERM TrustSens, oppnås den høyeste nøyaktighet ved
hjelp av en intern kalibrering.
iTHERM temperaturgiver er tilgjengelige med unike fordeler, hvorvidt det er behov for en ultrarask sesnor, en svært motstandsdyktig sensor, eller
en sensor som raskt kan tas ut av prosessen.
Temperatur: en viktig parameter
Temperatur er ofte det mest kritiske
overvåkingspunktet i
næringsmiddelindustrien og
legemiddelindustrien. Hvis målingen
er unøyaktig, kan konsekvensene for
både produkter og mennesker bli
fatale. Faktisk fører Campylobacter
(77,3%,) Salmonella (20,9%),
Escherichia coli (1,4%) og Lysteria til
alvorlig sykdom for opp til 320.000
europeere hvert år.
Temperaturbehandling er den
viktigste barrieren mot biologiske,
matbårne sykdommer i både
produksjon, oppbevaring og transport.
For bioteknologien er temperaturen et
viktig måleparameter for å sikre en
god og effektiv vekst og at
sluttproduktet er av høyest mulig
kvalitet. Innenfor begge industriene er
det derfor høye krav til sikkerhet og
dermed også til dokumentasjon av
kontroll. Samtidig har temperaturen
en stor innflytelse på
produksjonsomkostningene, og