AMNYTT 6/2017 | Page 108

10 Endress+Hauser Nytt iTHERM TrustSens - vår nye og revolusjonerende temperaturføler Endress+Hauser presenterer verdens første selvkalibrerende temperaturføler Ved måling av temperaturen i næringsmiddelindustrien eller bioteknologi kan konsekvensene bli fatale dersom målingen er ukorrekt. Med den nye temperaturføleren iTHERM TrustSens, oppnås den høyeste nøyaktighet ved hjelp av en intern kalibrering. iTHERM temperaturgiver er tilgjengelige med unike fordeler, hvorvidt det er behov for en ultrarask sesnor, en svært motstandsdyktig sensor, eller en sensor som raskt kan tas ut av prosessen. Temperatur: en viktig parameter Temperatur er ofte det mest kritiske overvåkingspunktet i næringsmiddelindustrien og legemiddelindustrien. Hvis målingen er unøyaktig, kan konsekvensene for både produkter og mennesker bli fatale. Faktisk fører Campylobacter (77,3%,) Salmonella (20,9%), Escherichia coli (1,4%) og Lysteria til alvorlig sykdom for opp til 320.000 europeere hvert år. Temperaturbehandling er den viktigste barrieren mot biologiske, matbårne sykdommer i både produksjon, oppbevaring og transport. For bioteknologien er temperaturen et viktig måleparameter for å sikre en god og effektiv vekst og at sluttproduktet er av høyest mulig kvalitet. Innenfor begge industriene er det derfor høye krav til sikkerhet og dermed også til dokumentasjon av kontroll. Samtidig har temperaturen en stor innflytelse på produksjonsomkostningene, og