AMNYTT 6/2015 | Page 16

16 / 142 ble inkludert i MES løsning i fase2. Produksjon av selve iskremen er fullautomatisert og er den mest komplekse delen av fase2 både når det gjelder produksjon og planlegging og rapportering. Fase to av prosjektet omfatter blant annet: • Rapporteringssystem • Resepthåndtering • Produktutvikling Denne fasen ble startet opp 2014. Mikseanlegget ble automatisert. Mikseanlegget er forberedt for full automatisering. Sleve prosesskunnskapen var det prosessleveranden som besatt. ITE Østerhus måtte derfor samarbeide godt med Eltronic. De to s elskapene fungerte godt sammen. Parallelt med prosjektutviklingen ble den interne opplæringen gjennomført. Det fungerte godt. Vi ville ha og har fått et system som prosess- og maskinleverandøren kjenner til. Produksjonsprosesser utvikles i egen av deling og informasjonen legges inn i en PDM systemet. SAP henter reseptinformasjon fra PDM og de overføres automatisk til Wonderware, som da sørger for at produksjonsutstyret får riktig innstillinger. Et viktig poeng her er at det ikke var behov for noen endringer i PLS innstillingene. Kontrollerne fungerer uten problem sammen med de nye overordnede løsningene. HMI er flyttet over på Wonderware plattform, InTouch. Rask prosjektgjennomføring, men god tid Det har vært en trinnvis overgang, i tre deler • Første trinn var tankstyringen • Andre del er ordrebehandling, rapportering, integrasjon PLS, PM og SAP • Tredjedel omfatter stort sett resten av produksjon og logistikk. PI bilder Hele denne prosessen tok kun om lag tre måneder. Det er imponerende, men skylles nok i stor AMNYTT #6 2015 grad god planlegging. Selv om fremdriften var rask, så ble det planlagt å bruke god tid i denne fasen av prosjektet. Årsaken var at man ønsket å være sikker på at alt fungere som planlagt. I forbindelse med igangkjøring fant vi 10 punkter som måtte forbedres. Men fordi man brukte god tid fikk driftsperonellet tid nok til å lære seg de nye rutinene og systemet. Da falt none endringsbehov bort. Til slutt sto man igjen med en liste på om lag 10 punkter som måtte forbedres. Disse ble løst i løpet av et døgns tid. HOI er sært fornøyd med både hvor få endringer som måtte utføres og hvor raskt de ble fulgt opp. Om Hennig Olsen Is - Tredje generasjon familiebedrift Det var en gang i 1924, at Sven HennigOlsen startet sin første iskremproduksjon på bakrommet i en kiosk i Kristiansand. Han hadde nylig vendt hjem fra Chicago med oppskrifter på iskrem og utstyr til å produsere den med. At iskremen raskt ble populær er ikke så rart – den bestod den gang, som nå av gode råvarer og naturlige ingredienser. Da Otto J. Hennig-Olsen overtok virksomheten, førte han Hennig-Olsen Is fra å være en kjellerbedrift til å bli en av Nordens ledende iskremprodusenter. Paal Hennig-Olsen, tredje generasjon med samme målsetting om å levere produkter av høyeste kvalitet – leder i dag en av Norges få gjenlevende privateide bedrifter innen næringsmiddelindustrien. Virksomheten har i dag ca. 250 årsverk fordelt i selve iskremfabrikken, på lager, i marked/salgs- og servicefunksjoner og administrasjonen.