16 / 142
ble inkludert i MES løsning i fase2. Produksjon
av selve iskremen er fullautomatisert og er den
mest komplekse delen av fase2 både når det
gjelder produksjon og planlegging og rapportering. Fase to av prosjektet omfatter blant annet:
• Rapporteringssystem
• Resepthåndtering
• Produktutvikling
Denne fasen ble startet opp 2014. Mikseanlegget
ble automatisert. Mikseanlegget er forberedt for
full automatisering. Sleve prosesskunnskapen
var det prosessleveranden som besatt. ITE Østerhus måtte derfor samarbeide godt med Eltronic. De to s elskapene fungerte godt sammen.
Parallelt med prosjektutviklingen ble den interne
opplæringen gjennomført. Det fungerte godt. Vi
ville ha og har fått et system som prosess- og
maskinleverandøren kjenner til.
Produksjonsprosesser utvikles i egen av deling
og informasjonen legges inn i en PDM systemet. SAP henter reseptinformasjon fra PDM og
de overføres automatisk til Wonderware, som da
sørger for at produksjonsutstyret får riktig innstillinger. Et viktig poeng her er at det ikke var behov
for noen endringer i PLS innstillingene. Kontrollerne fungerer uten problem sammen med de
nye overordnede løsningene. HMI er flyttet over
på Wonderware plattform, InTouch.
Rask prosjektgjennomføring, men god tid
Det har vært en trinnvis overgang, i tre deler
• Første trinn var tankstyringen
• Andre del er ordrebehandling, rapportering, integrasjon PLS, PM og SAP
• Tredjedel omfatter stort sett resten av produksjon og logistikk. PI bilder
Hele denne prosessen tok kun om lag tre måneder. Det er imponerende, men skylles nok i stor
AMNYTT #6
2015
grad god planlegging. Selv om fremdriften var
rask, så ble det planlagt å bruke god tid i denne
fasen av prosjektet. Årsaken var at man ønsket å
være sikker på at alt fungere som planlagt. I forbindelse med igangkjøring fant vi 10 punkter som
måtte forbedres. Men fordi man brukte god tid
fikk driftsperonellet tid nok til å lære seg de nye
rutinene og systemet. Da falt none endringsbehov bort. Til slutt sto man igjen med en liste på
om lag 10 punkter som måtte forbedres. Disse ble
løst i løpet av et døgns tid. HOI er sært fornøyd
med både hvor få endringer som måtte utføres
og hvor raskt de ble fulgt opp.
Om Hennig Olsen Is - Tredje
generasjon familiebedrift
Det var en gang i 1924, at Sven HennigOlsen startet sin første iskremproduksjon
på bakrommet i en kiosk i Kristiansand.
Han hadde nylig vendt hjem fra Chicago
med oppskrifter på iskrem og utstyr til å
produsere den med. At iskremen raskt ble
populær er ikke så rart – den bestod den
gang, som nå av gode råvarer og naturlige
ingredienser.
Da Otto J. Hennig-Olsen overtok virksomheten, førte han Hennig-Olsen Is fra å være en
kjellerbedrift til å bli en av Nordens ledende
iskremprodusenter. Paal Hennig-Olsen,
tredje generasjon med samme målsetting
om å levere produkter av høyeste kvalitet
– leder i dag en av Norges få gjenlevende
privateide bedrifter innen næringsmiddelindustrien. Virksomheten har i dag ca. 250
årsverk fordelt i selve iskremfabrikken, på
lager, i marked/salgs- og servicefunksjoner
og administrasjonen.