AMNYTT 3/2016 | Page 29

29 / 158

AMNYTT # 3 2016
Kjent teknologi for oftere nye anvendelsesområder
- Opp gjennom årenes løp fikk vi flere forespørsler om vi kunne behandle flere temaer en flow i kursene våre, forteller Østvang. Tilbakemeldingen fra flow skolen var at det faglige nivået var godt tilpasset deltakergruppen.- Dette forholdet forundrer ikke redaktøren noe, siden Østvang har mange års instrumenteringserfaring fra prosessindustri. – Vi fant ut for en stund tilbake at tiden var moden til å utvikle et kurs på samme nivå og omfang som flow skolen, som behandler trykk og nivå.
Mr. Instrumentering Johnny Østvang har hele sitt yrkesaktive liv arbeidet med instrumentering. Han er utdannet ingeniør og startet sin karriere hos Peterson i Moss i 1979.- Bedriften hadde et godt fagmiljø og jeg lærte mye, forteller Østvang. Vi brukte mye tid ute i anlegget og da forstod jeg hvor viktig prosessforståelse og praktisk erfaring betyr for gode instrumenteringsløsninger. Avgjørende for høy oppetid er forebyggende vedlikehold. På det meste var vi 24 personer som arbeidet med instrumentering. Da jeg forlot Peterson, etter omlag 20 år, for å begynne hos Krohne Instrumentation, var avdelingen redusert til åtte personer. Interessen for faglig utvikling og opplæring ble raskt en ledetråd for Østvang mens han var ansatt hos Peterson. Mye tid ble brukt på å utvikle opplæringsmateriell. Hos Krohne Instrumentation fikk han muligheten til å dyrke denne interessen videre. Resultatet er Flow skolen og også nå Trykk og nivå-skolen.
Hos begge arbeidsgivere har det vært ønskelig med aktiv deltakelse i fagmiljøet eksternt. Engasjementet i ifeas faglige utvalg er et godt eksempel på det.- Det er lett å gi mye av seg selv i slike faglige fora, sier Østvang. Men vi fikk også svært mye tilbake. innsatsen vi gjorde ga mer tilbake enn vi ytet.
Med innsatsen i Ifeas instrumenteringsutvalg, utvikling og arrangering av Flow- og Trykk og nivåskolene er Østvang en god kandidat til å bli benevnt Mr. Instrumentering.